Home > Share your ROUTE v2.0 Experience

Share your ROUTE v2.0 Experience

January 22nd, 2015 in ROUTE 300-101 Go to comments

The ROUTE 300-101 (ROUTE v2.0) exam has been used to replace the old ROUTE 642-902 exam so this article is devoted for candidates who took this exam sharing their experience.

Please tell with us what are your materials, the way you learned, your feeling and experience after taking the ROUTE v2.0 exam… But please DO NOT share any information about the detail of the exam or your personal information, your score, exam date and location, your email…

Note: Posting email is not allowed in the comment section.

Your posts are warmly welcome!

Comments
Comment pages
1 151 152 153 1008
  1. ccnp fpi
    June 21st, 2018

    hi just wondering why “copy running startup” is not working anymore. It does affect exam results?

  2. Pass93X
    June 21st, 2018

    @ccnp fpi it work for some but not other. if no work u still get full point

  3. Pass93X
    June 21st, 2018

    DnD in below w. 477Q , Kikavich corrected

    https:// drive . google.com/drive/folders/1UyTdhAq3k2qn-pOwZ41Bpv-FmA7rmKgu

    Kikavich
    https:// drive . google.com/drive/folders/1UyTdhAq3k2qn-pOwZ41Bpv-FmA7rmKgu
    All in one
    https:// www . dropbox.com/s/oqd7dept3tdg1vy/all%20in%20one.vce?dl=0
    jazzy + prince
    https:// drive . google.com/drive/folders/1zPsB1wW8QtA8ThFgI_qKBhSXr8reOJKx
    https:// drive . google.com/drive/folders/1fKVLXnpMrjLgxMna8wkazos1YV09XzVZ

    Just remove the spaces

    GOOD LUCK

  4. DataRT
    June 21st, 2018

    @Pass93X: Thank you.

  5. Hallfawi
    June 22nd, 2018

    dears

    regarding

    multicast application must be accessible between sites, but not be accessible outside of the organisation. Based on the scoping requirements, the multicast group address for the application will be allocated out of which range ?

    a. FF00::/16
    b. FF08::/16
    c. FF02::/16
    d. FF0E::/16

    Answer: ???

    both are ipv6 multicast. FF02 is for link-local multicast and FF08 is for organization local multicast.

    https://www.reddit.com/r/ccna/comments/7mucrf/how_is_ff0816_different_from_ff0216/

  6. Pass93X
    June 22nd, 2018

    @Hallfawi. B .org local

  7. Syn
    June 22nd, 2018

    @Mario

    Good luck tomorrow. I know you got this.

  8. Syn
    June 22nd, 2018

    @Denzel Washington

    My maaaaannn,

    When are you testing? If it is tomorrow then good luck. If tomorrow then when you do then good luck.

  9. Abdul
    June 22nd, 2018

    Hi All,

    I failed my exam last week. I got caught out with the new questions.

    Can anyone advise on whether i should retake straight away.. and if so anyone got new questions material to revise for?

    Nice one all!

  10. Syn
    June 22nd, 2018

    @Abdul

    Sorry to hear that. If you check the last three pages there is a collection of the new questions. Get the Kikavich All In One DnD and the latest MCQ and you should be fine. Take it when you feel comfortable taking the exam.

  11. Pass93X
    June 22nd, 2018

    @Abdul review kikavich 477Q + Q on pg 148-152 for tomorrow exam b4 Q change much

  12. Daniel
    June 22nd, 2018

    Hi Team

    I think of buying the 300-101 Test, but is it valid?

    If it is not valid what should I use to study?

    Tanks for help !!!! :)

  13. Daniel
    June 22nd, 2018

    Hi Team

    I think of buying the 300-101 TESTKING, but is it valid?

    https:// http://www.testking.com/ CCNP-Routing-and-Switching-certification-training.htm

    If it is not valid what should I use to study?

    Tanks for help !!!! :)

  14. saain
    June 22nd, 2018

    hi guys , i passed the exam today 89X.
    totally 53Q

    https://drive.google.com/open?id=1JTwrKnh2iFCmPSm_vaYJco4Vvmrps7Sq

    3 labs ; EIGPR and OSPF sim and Eigrp Stub.
    4 dnd; framerelay ( a new one ) , ACL , AAA , Framerelay
    Good Luck to everyone

  15. Abdul
    June 22nd, 2018

    @Syn + @Pass93X

    Nice one both of you. Thanks.

    Appreciate it

  16. Hallfawi
    June 22nd, 2018

    dears,

    here is the new questions.

  17. Hallfawi
    June 22nd, 2018

    1. Which BGP option is required when load sharing over multiple equal-bandwidth parallel from a single CE router to a single ISP router over eBGP?

    A. eBGP Multipath
    B. eBGP Multihop
    C. BGP Synchronization
    D. Public AS numbers

    Answer: A

    2. which DHCP option enable to permit static routes in a DHCP environment ?

    a. option 33
    b. option 67
    c. option 13
    d. option 66

    Answer A

    3. which condition prevents the establishment of a DMPVN tunnel between two spokes ?

    a. HSRP is enabled on the spoke devices
    b. IPsec is enabled on the spoke devices
    c. the two spokes are behind different PAT devices
    d. the two spokes have different tunnel keepalive settings.

    Answer C

    4. Refer to the exhibit. After configuring GRE between two routers running OSPF that are connected to each other via a WAN link, a network engineer notices that the two routers cannot establish the GRE tunnel to begin the exchange of routing updates. What is the reason for this?

    A. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking IP protocol number 47.
    B. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking UDP 57.
    C. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking TCP 47.
    D. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking IP protocol number 57.

    Answer: A

    5. Other than a working EIGRP configuration, which option must be the same on all routers for EIGRP authentication key role over to work correctly?

    A. SMTP
    B. SNMP
    C. Password
    D. Time

    Answer: D

    6. Which SNMP verification command shows the encryption and authentication protocols that are used in SNMPv3?

    A. show snmp view
    B. show snmp
    C. show snmp user
    D. show snmp group

    Answer: C

    7. What is EIGRP Summary Route Administrative Distance?

    A. 90
    B. 170
    C. 5
    D. 110

    Answer: C

    8. Refer to the following configuration command.
    router(conttg)# ip nat inside source static tcp 172.16.10.8 8080 172.16.10.8 80
    Which statement about the command is true?

    A. Any packet that is received in the inside interface with a source IP port address of 1 72.16.10.8:80 is translated to 172.16.10.8 8:80
    B. Any packet that is received in the inside interface with a source IP address of 172 16 10 8 is redirected to port 8080 or port 80
    C. The router accepts only a TCP connection from port 8080 and port 80 on IP address 1 72 16 10 8
    D. Any packet that is received in the inside interface with a source IP port address of 172 1 6 10 8 8080 is translated to 172.16.10.8 80

    Answer: D

    9. A Network engineer wants to configure logging to compile and send information to an external server. Which type of logging must be configured?

    A. Terminal
    B. Syslog
    C. Buffer
    D. Console

    Answer: B

    10. Which two OSPF router types can perform summarize in an OSPF network? (Choose two)

    A. summary router
    B. area border router
    C. autonomous system boundary router
    D. internal router
    E. backbone router

    Answer: B,C

    11. In which two ways can split horizon issues be overcome in a Frame Relay network environment? (choose two.)

    A. Configuring one physical serial interface with Frame Relay to various remote sites.
    B. Configure a loopback interface with Frame Relay to various remote sites.
    C. Configuring multiple subinterfaces on a single physical interface to various remote sites.
    D. Enabling split horizon.
    E. Disabling split horizon

    Answer: C,E

    12. Which two features does RADIUS combine? (choose two)

    A. Telnet
    B. Accouting
    C. SSH
    D. Authenticaiton
    E. Authorization

    Answer: D,E

    13. During which DMVPN phase is spoke-to-spoke communication enabled?

    A. Phase 1
    B. Phase 6
    C. Phase 5
    D. Phase 2
    E. Phase 4

    Answer: D

    14. Which three benefits does the Cisco Easy Virtual Network provide to an enterprise network? (Choose three.)

    A. simplified Layer 3 network virtualization
    B. improved shared services support
    C. enhanced management, troubleshooting, and usability
    D. reduced configuration and deployment time for dot1q trunking
    E. increased network performance and throughput
    F. decreased BGP neighbor configurations

    Answer: A,B,C

    15. Which three NTP operating modes must the trusted-Key command be configured on for authentication to operate properly? (Choose Three)

    A. interface
    B. client
    C. peer
    D. server
    E. broadcast

    Answer: B,D,E

    16. Which two statements about Frame Relay LMI autosense are true on a Router? (Choose two)

    A. It requires the LMI type to be explicitly configured.
    B. It operates on Frame Relay DTE interfaces.
    C. It operates on Frame Relay DCE interfaces.
    D. It operates when the line is up by the line protocol is down.
    E. It requires the line protocol to be up.

    Answer: B,D

    17. What is the primary service that is provided when you implement Cisco Easy Virtual Network?

    A. It requires and enhances the use of VRF-Lite.
    B. It reduces the need for common services separation.
    C. It allows for traffic separation and improved network efficiency.
    D. It introduces multi-VRF and label-prone network segmentation.

    Answer: C

    18. Which type of Netflow information is displayed when the show ip flow export command is executed?

    A. local status and statistics
    B. export interface configurations
    C. sent status and statistics
    D. top talkers

    Answer: A
    19. Question similar to this one:
    What does the show ip route vrf CISCO command display?
    A. directly connected routes for VRF CISCO.
    B. the routing table for VRF CISCO.
    C. the global routing table.
    D. all routing tables that start with VRF CISCO.
    E. the route distinguisher for VRF CISCO

    Answer: B

  18. Hallfawi
    June 22nd, 2018

    20. Which access list entry checks for an ACK within a packet header?
    A. access-list 49 permit ip any any eq 21 tcp-ack
    B. access-list 49 permit tcp any any eq 21 tcp-ack
    C. access-list 149 permit tcp any any eq 21 established
    D. access-list 49 permit tcp any any eq 21 established

    Answer: C

    21. Same question but reversed:
    Which two protocols can cause TCP starvation? (Choose two)
    A. TFTP
    B. SNMP
    C.SMTP
    D.HTTPs
    E.FTP

    Answer: A&B

    22. Considering the IPv6 address independence requirements, which process do you avoid when you use NPTv6 for translation?

    A. rewriting of higher layer information
    B. checksum verification
    C. ipv6 duplication and conservation
    D. IPSEC AH header modification

    Answer: A

    23. RIPng question. Cannot receive updates. Why?

    A. Firewall Port block UDP 520
    B. Firewall Port block TCP 520
    C. Firewall Port block UDP 521
    D. Firewall Port block TCP 521

    Answer: C

    24. What is the default authentication in RIPv2 when authentication is enabled

    A. SHA1 authentication
    B. Enable password authentication
    C. Plain text authentication
    D. MD5 authentication

    Answer: C

    25. Which two tasks does a DHCP relay agent perform? (Choose two)

    A. It forwards DHCPHELLO and DHCPREQUEST messages to the DHCP server
    B. It forwards DCHPREQUEST and DHCPACK messages to the DHCP server
    C. It forwards DHCPOFFER and DHCPCOMPLETE messages to the DHCP server
    D. It forwards DHCPDISCOVER and DHCPREQUEST messages to the DHCP server
    E. It forwards DHCPOFFER and DHCPACK messages to the DCHP server

    Answer: D, E

    26. Where must a network engineer configure the ip helper-address command on a router

    a. On the interface that will receive the broadcasts
    b. On the DHCP configuration
    c. the interface that is closed to the destination DHCP server
    d. on the global configuration mode

    Answer : A

    27. Which feature can be used to reduce the number of ICMP unreachable message egressing a router

    a. uRPF
    b. ICMP rate-limiting(upendra)
    c. ip unreachables command
    d. Asymmetric routing

    Answer :B

    28. What happens when a router receives a route with an administrative distance of 255

    a. The router installs the route as the most preferred path in the routing table.
    b. The router installs the route as the least preferred path in the routing table
    c. The router becomes the feasible successor for the route
    d. The router is unable to install the route into the routing table

    Answer :D

    29. A network access serve using TACACAS+ for AAA operations receives an error message from the TACACS+ server. which action does the network access server take next ?

    a. It attempts to authenticate the user against RADIUS
    b. It restarts and attempts to reconnect to the TACACS+ server
    c. It rejects the user access request the
    d. It checks the method list for an additional AAA option

    Answer : D

    30. which purpose of the AAA accounting feature is true when you use TACACS+ authentication ?

    a. It prompts users to change their passwords when they expire
    b. it saves a timestamped record of user activity
    c. it controls the activities that the user is permitted to perform
    d. it verifies the user identity.

    Answer:B

    31. Which command configure a default authentication list that uses a local database and a case-insensitive username ?

    a. aaa authentication exec CONSOLE group local-case if authenticated
    b. aaa authentication login CONSOLE group local
    c. aaa authentication login default group local
    d. aaa authentication exec default group local-case

    Answer:C

    32. Which two mask you perform to enable a point-to-point Frame Relay connection

    a. Configure the encapsulation type
    b. Disable inverse ARP
    c. Enable inverse ARP
    d. Configure static address mapping

    Answer:A

    33. If device R1 has 1-Gigabit and 10-Gigabit Ethernet interfaces, which command do you enter so that it takes full advantage of OSPF costs ?

    a. R1(config-router)#auto-cost reference-bandwidth 10000
    b. R1(config-router)#auto-cost reference-bandwidth 10000000000
    c. R1(config-if)# ip ospf cost 10000000000
    d. R1(config-if)# ip ospf cost 10000
    e. R1(config-route-map)#set metric 10000
    f. R1(config-route-map)#set metric 10000000000

    Answer:A

    34. In which two areas does OSPF send a summary route by default ?

    a. NSSA
    b. Backbone
    c. Totally stubby
    d. Stub
    e. Normal

    Answer :C&D

    35. Which LAN feature enables a default gateway to inform its end devices when a better path to a destination is available ?

    a. HSRP
    b. ICMP unreachable messages
    c. ICMP redirects
    d. Proxy ARP

    Answer :C

    36. Which three methods can a network engineer use to fix a metric based routing loop in the network.

    a. Implement offset lists at network boundaries
    b. Filter routes manually using distribute lists
    c. Filter routes manually using prefix lists
    d. Implement proper network summarisation on key routing points
    e. Filter routes based on tags
    f. Utilise root database filters

    Answer : ABE

    37. Which two features are added in MSCHAP Version 2

    a. Backwards-compatibility with MSCHAP version 1
    b. Using the MD5 hash for stronger security
    c. Ability to change an expired password
    d. using 3 way handshakes for authentication
    e. mutual authentication between peers

    Answer : CE
    38. What does the following access list, which is applied on the external interface FastEthernet 1/0 of the perimeter router accomplish.
    # access-list 101 deny ip 10.0.0.0 0.255.255.255.255 any log
    # access-list 101 deny ip 192.168.0.0 0.0.255.255 any log
    # access-list 101 deny ip 172.16.0.0 0.15.255.255 any log
    # access-list 101 permit ip any any
    #interface fastEthernet 1/10
    #ip access-group 101 in

    a. It filter incoming traffic from private address in order to prevent spoofing and logs any intrusion attempts
    b. It prevents private internal address to be accessed directly from outside
    c. It filters incoming traffic from private address ranges 10.0.0.0-10.0.0.255, 172.16.0.0-172.31.255.255, 192.168.0.0-192.168.255.255 and logs any intrusion attempts
    d. It prevents the internal network from being used in spoofed denial of service attacks and logs any exit to the internet

    Answer : A
    39. What is the default authentication in RIPv2 when authentication is enabled

    a. SHA1 authentication
    b. Enable password authentication
    c. Plaintext authentication
    d. MD5 authentication

    Answer : C
    40. Which command sequence can you enter on a router to configure Unicast Reverse Path Forwarding in loose mode

    a. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via any
    b. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via loose
    c. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via all
    d. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via rx

    Answer : A

    41. What is a function of NPTv6?

    A. It interferes with encryption of the full IP payload.
    B. It maintains a per-node state.
    C. It is checksum-neutral.
    D. It rewrites transport layer headers.

    Correct Answer: C

    42. An engineer executes the ip flow ingress command in interface configuration mode. What is the result of this action?

    A. It enables the collection of IP flow samples arriving to the interface.
    B. It enables the collection of IP flow samples leaving the interface.
    C. It enables IP flow while disabling IP CEF on the interface.
    D. It enables IP flow collection on the physical interface and its subinterfaces.

    Correct Answer: A

    43. Refer to the exhibit. After configuring GRE between two routers running OSPF that are connected to each other via a WAN link, a network engineer notices that the two routers cannot establish the GRE tunnel to begin the exchange of routing updates. What is the reason for this?

    A. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking IP protocol number 47.
    B. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking UDP 57.
    C. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking TCP 47.
    D. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking IP protocol number 57.

    Correct Answer: A

    44. What is the purpose of the route-target command?

    A. It extends the IP address to identify which VRF instance it belongs to.
    B. It enables multicast distribution for VRF-Lite setups to enhance IGP routing protocol capabilities.
    C. It manages the import and export of routes between two or more VRF instances.
    D. It enables multicast distribution for VRF-Lite setups to enhance EGP routing protocol capabilities.

    Correct Answer: C

  19. Hallfawi
    June 22nd, 2018

    45. Refer to the following configuration command.
    router(config)# ip nat inside source static tcp 172.16.10.8 8080 172.16.10.8 80
    Which statement about the command is true?

    A. Any packet that is received in the inside interface with a source IP port address of 172.16.10.8:80 is translated to 172.16.10.8 8:80
    B. Any packet that is received in the inside interface with a source IP address of 172.16.10.8 is redirected to port 8080 or port 80
    C. The router accepts only a TCP connection from port 8080 and port 80 on IP address 172.16.10.8
    D. Any packet that is received in the inside interface with a source IP port address of 172.16.10.8 8080 is translated to 172.16.10.8 80

    Correct Answer: D

    46. Other than a working EIGRP configuration, which option must be the same on all routers for EIGRP authentication key role over to work correctly?

    A. SMTP
    B. SNMP
    C. Passwords
    D. Time

    Correct Answer: D

    47. In which two ways can split horizon issues be overcome in a Frame Relay network environment? (choose two)

    A. Configuring one physical serial interface with Frame Relay to various remote sites.
    B. Configure a loopback interface with Frame Relay to various remote sites.
    C. Configuring multiple subinterfaces on a single physical interface to various remote sites.
    D. Enabling split horizon.
    E. Disabling split horizon.

    Correct Answer: CE

    48. A network administrator notices that the BGP state drops and logs are generated for missing BGP hello keepalives. What is the potential problem?

    A. Incorrect neighbor options
    B. Hello timer mismatch
    C. BGP path MTU enabled
    D. MTU mismatch

    Correct Answer: D

    49. Which IP SLA operation can be used to measure round-trip delay for the full path and hop-by-hop round-trip delay on the network?

    A. HTTP
    B. ICMP path echo
    C. TCP connect
    D. ICMP echo

    Correct Answer: B

    50. In a point-to-multipoint Frame Relay topology, which two methods ensure that all routing updates are received by all EIGRP routers within the Frame Relay
    network? (Choose Two)

    A. Use statically defined EIGRP neighbors on the hub site.
    B. Create separate address families.
    C. Disable split horizon.
    D. Use sub interfaces.
    E. Disable EIGRP auto summary.

    Correct Answer: CD

    51. A network engineer applies the command ip tcp adjust-mss under interface configuration mode. What is the result?

    A. The probability of SYN packet truncation is increased.
    B. The UDP session is inversely affected.
    C. The probability of dropped or segmented TCP packets is decreased.
    D. The optimum MTU value for the interface is set.

    Correct Answer: C

    52. A network engineer recently deployed Easy Virtual Networking in the enterprise network. Which feature improves shared services support?

    A. route replication
    B. edge interfacing
    C. tunnel feedback.
    D. route distinguishers

    Correct Answer: A

    53. Refer to Exibit.
    What is indicated by the show ip cef command for an address?

    A. CEF is unable to get routing information for this route.
    B. CEF cannot switch packet for this route and passes it to the next best switching method.
    C. A valid entry and is pointed to hardware based forwarding.
    D. CEF cannot switch packet for this route and drops it.

    Correct Answer: B

    54. multicast application must be accessible between sites, but not be accessible outside of the organisation. Based on the scoping requirements, the multicast group address for the application will be allocated out of which range ?

    a. FF00::/16
    b. FF08::/16
    c. FF02::/16
    d. FF0E::/16

    Answer: B

    55. Which routing protocol searches for a better route through other autonomous systems to achieve convergence ?

    a. Link-state
    b. Hybrid
    c. Path vector
    d. Distance vector

    Answer: C

    56. What are the two benefits of BGP peer groups

    a. support groups of paths
    b. A configuration change can be applied simultaneously to all peers in the peer group
    c. optimize backdoor routes
    d. updated via multicast
    e. each neighbour in a peer group can have different inbound BGP Policies
    f. they use soft updates to minimize bandwidth consumption

    Answer: BF

    56. Which two tasks must you perform to configure a BGP peer group ?

    a. Configure the soft-update value
    b. Set the advertisement interval
    c. Assign neighbours to the peer group
    d. Activate each neighbour
    e. Activate the default route

    ANSWER: C,D

    57. true statement about conditional debugging

    a. limited to Ethernet, serial, and multilink interfaces
    b. generates debug messages only for packets entering the router
    c. limit the output to a specific interface
    d. support only one condition at a time

    Answer: C

    58. VPN support for IPv4 and IPv6 address families. Which command enables a VRF that supports these requirements?

    a. Router(config-vrf)#route-target 004:006
    B. Router(config)#ip vrf CUSTOMER
    C. Router(config)#vrf definition CUSTOMER
    D. Router(config-vrf)#rd 004:006

    Answer: A

    59. what are the two correct statements about enable secret and enable password command

    a. the enable password command has a strong encryption algorithm than enable secret
    b. if both commands are missing from the global configuration, vty lines use the console password
    c. the enable secret command is backwards compatible with more versions of IOS
    d. the enable secret and enable password commands must be used together
    e. the enable secret command overrides enable password

    Answer: C,E

    60. Which feature is supported with stateful NAT64 ?

    a. IP multicast
    b. NAT44 and NAT64 on the same interface
    c. VRF
    d. FTP and ICMP on an application layer gateway

    Answer: NO CORRECT ANSWER

    61. which of the following situations results in a routing loop ?

    a. when you have a single point of redistribution
    b. when you use NAT translation on the edge of your network
    c. when you implement contiguous IP routing blocks
    d. when you implement noncontiguous IP routing blocks
    e. when you have multiple points of redistribution

    Answer: E

    62. Which three methods can a network engineer use to fix a metric based routing loop in the network.

    a. Implement offset lists at network boundaries
    b. Filter routes manually using distribute lists
    c. Filter routes manually using prefix lists
    d. Implement proper network summarisation on key routing points
    e. Filter routes based on tags
    f. Utilise root database filters

    Answer: ABE

    63 . Which two features are added in MSCHAP Version 2

    a.Backwards-compatibility with MSCHAP version 1
    b. Using the MD5 hash for stronger security
    c. Ability to change an expired password
    d. using 3 way handshakes for authentication
    e. mutual authentication between peers

    Correct: C,E

    64 .What is the default authentication in RIPv2 when authentication is enabled

    a. SHA1 authentication
    b. Enable password authentication
    c. Plaintext authentication
    d. MD5 authentication

    Correct: C

    65 .Which command sequence can you enter on a router to configure Unicast Reverse Path Forwarding in loose mode

    a .Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via any
    b. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via loose
    c. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via all
    d. Interface GigabitEthernet0/0
    Ip verify unicast source reachable-via rx

    Correct A.

    66. Where must a network engineer configure the ip helper-address command on a router

    a. On the interface that will receive the broadcasts
    b. On the DHCP configuration
    c. the interface that is closed to the destination DHCP server
    d. on the global configuration mode

    Correct A
    67. Which feature can be used to reduce the number of ICMP unreachable message egressing a router

    a. uRPF
    b. ICMP rate-limiting(upendra)
    c. ip unreachables command
    d. Asymmetric routing

    Correct B

    68.What happens when a router receives a route with an administrative distance of 255

    a. The router installs the route as the most preferred path in the routing table.
    b. The router installs the route as the least preferred path in the routing table
    c. The router becomes the feasible successor for the route
    d. The router is unable to install the route into the routing table

    Correct D
    69. A network access serve using TACACAS+ for AAA operations receives an error message from the TACACS+ server. which action does the network access server take next ?

    a. It attempts to authenticate the user against RADIUS
    b. It restarts and attempts to reconnect to the TACACS+ server
    c. It rejects the user access request the
    d. It checks the method list for an additional AAA option

    Correct D
    70. Qustion about RIP. Something like connection not established between 2 routers via RIPv2, why?

    a . ACL/Firewall blocked TPC 520
    b . ACL/Firewall blocked TCP 521
    c . ACL/Firewall blocked UDP 521
    d . ACL/Firewall blocked UDP 520 <– correct answer

    Correct C

    71. which purpose of the AAA accounting feature is true when you use TACACS+authentication?
    a. It prompts users to change their passwords when they expire
    b. it saves a timestamped record of user activity
    c. it controls the activities that the user is permitted to perform
    d. it verifies the user identity.

    Correct B.

  20. Hallfawi
    June 22nd, 2018

    72. Which command configure a default authentication list that uses a local database and a case-insensitive username ?

    a. aaa authentication exec CONSOLE group local-case if authenticated
    b. aaa authentication login CONSOLE group local
    c. aaa authentication login default group local
    d. aaa authentication exec default group local-case

    Correct C
    73. Which two tasks you perform to enable a point-to-point Frame Relay connection ?

    a. Configure the encapsulation type
    b. Disable inverse ARP
    c. Enable inverse ARP
    d. Configure static address mapping

    Correct A.

    74. If device R1 has 1-Gigabit and 10-Gigabit Ethernet interfaces, which command do you enter so that it takes full advantage of OSPF costs ?

    a. R1(config-router)#auto-cost reference-bandwidth 10000
    b. R1(config-router)#auto-cost reference-bandwidth 10000000000
    c. R1(config-if)# ip ospf cost 10000000000
    d. R1(config-if)# ip ospf cost 10000
    e. R1(config-route-map)#set metric 10000
    f. R1(config-route-map)#set metric 10000000000

    Correct A.

    75. In which two areas does OSPF send a summary route by default ?

    a. NSSA
    b. Backbone
    c. Totally stubby
    d. Stub
    e. Normal

    Correct C,D.

    76. Which LAN feature enables a default gateway to inform its end devices when a better path to a destination is available ?

    a. HSRP
    b. ICMP unreachable messages
    c. ICMP redirects
    d. Proxy ARP

    Correct C.

    77 . Which DHCP option provides a TFTP server that Cisco phones can use to download a configuration?

    A. DHCP Option 66
    B. DHCP Option 68
    C. DHCP Option 82
    D. DHCP Option 57
    Correct Answer: A

    78 . ALWAYS block the outbound web traffic on Saturdays and Sunday between 1:00 to 23:59

    A. periodic Saturday Sunday 01:00 to 23:59 and IN
    B. periodic Saturday Sunday 01:00 to 23:59 and OUT
    C. periodic Saturday Sunday 01:00 to 11:59 and IN
    D. Absolute Saturday Sunday 01:00 to 11:59 and IN
    Correct Answer: B

    79. When OSPF is forming an adjacency, in which state, the actual exchange of information in the link ?

    A. INIT
    B. loading
    C. exstart
    D. exchange
    Correct Answer: B

    80. Refer to following:
    router eigrp 1
    redistribute ospf 1 route-map ospf-to-eigrp
    default-metric 20000 2000 255 1 1500
    !
    route-map ospf-to-eigrp deny 10
    match tag 6
    match route-type external type-2
    !
    route-map ospf-to-eigrp permit 20
    match ip address prefix-list pfx
    set metric 40000 1000 255 1 1500
    !
    route-map ospf-to-eigrp permit 30
    set tag 8
    Which three statements accurately describe the result of applying the exhibited route map?

    A. The map prohibits the redistribution of all type 2 external OSPF routes with tag 6 set.
    B. The map prohibits the redistribution of all type 2 external OSPF routes.
    C. The map redistributes into EIGRP all routes that match the pfx prefix list and the five metric values 40000, 1000, 255, 1, and 1500.
    D. The map prohibits the redistribution of all external OSPF routes with tag 6 set.
    E. All routes that do no match clauses 10 and 20 of the route map are redistributed with their tags set to 8.
    F. The map permits the redistribution of all type 1 external OSPF routes.
    Correct Answer: AEF
    81. Which NAT Command to disable dynamic ARP learning on an interface?

    A. R(config-if)# ip nat enable
    B. R(config-if)# ip nat inside
    C. R(config-if)# ip nat outside
    D. R(config)# ip nat service
    E. R(config)# ip nat allow static host
    Correct Answer: E

    82. Which two commands must you configure on a DMVPN hub to enable phase 3? (Choose two)

    A. ip nhrp interest
    B. ip nhrp redirect
    C. ip nhrp shortcut
    D. ip network-id
    E. ip nhrp map
    F. ip redirects

    Correct Answer: BC

    83. Which two types of threshold can you configure for tracking objects? (Choose Two)
    A. percentage
    B. MTU
    C. bandwidth
    D. weight
    E. delay
    F. administrative distance
    Correct Answer: AD

    84. In which scenario can asymmetric routing occur?

    A. active/active firewall setup
    B. single path in and out of the network.
    C. active/standby firewall setup
    D. redundant routers running VRRP

    Correct Answer: D

    85 . for RIPv2 how long a static route remains if the point to point interface is down.

    a 30s
    b 60s
    c 180s
    d 240s

    Correct Answer: C

  21. Ghauri
    June 22nd, 2018

    55. Which routing protocol searches for a better route through other autonomous systems to achieve convergence ?

    a. Link-state
    b. Hybrid
    c. Path vector
    d. Distance vector

    Answer: C
    Is it C or A?

  22. Ghauri
    June 22nd, 2018

    58. VPN support for IPv4 and IPv6 address families. Which command enables a VRF that supports these requirements?

    a. Router(config-vrf)#route-target 004:006
    B. Router(config)#ip vrf CUSTOMER
    C. Router(config)#vrf definition CUSTOMER
    D. Router(config-vrf)#rd 004:006

    Answer: A
    A or C??

  23. exam next week
    June 22nd, 2018

    Thanks everyone for the help, I need to know the answers to these three questions pls..

    1.RIPv2 how long a static route remains if the point to point interface is down..
    a 30s
    b 60s
    c 180s
    d 240s

    answer is D ?

    2. Which condition prevents the establishment of a DMPVN tunnel between two spokes?
    a. HSRP is enabled on the spoke devices
    b. IPsec is enabled on the spoke devices
    c. the two spokes are behind different PAT devices
    d. the two spokes have different tunnel keepalive settings.

    ANSW: D OR C

    3.Which routing protocol searches for a better route through other autonomous systems
    to achieve convergence ?
    a. Link-state
    b. Hybrid
    c. Path vector
    d. Distance vector
    answ :A?

  24. Anonymous
    June 22nd, 2018

    @Pass93X thank you

  25. networker
    June 22nd, 2018

    COPP:
    Uses Qos
    Deals with protection against DOS attacks
    Assist with packet forwarding vy decreasing load on control plane
    MPP:
    Uses one single command
    Management traffic
    One interface(or more) can be designated

    Please confirm if this drag and drop appears in exam???

  26. networker
    June 22nd, 2018

    mario can you please share your exam experience?thanks

Comment pages
1 151 152 153 1008
  1. No trackbacks yet.